O TRIADĂ DE SUCCES:
TAXA RUTIERĂ HU-GO. ECHIPAMENTUL OBU. MONITORIZAREA GPS. 


Managerii de flote trebuie să aibă întotdeauna în vedere și taxele pe care le au de plătit. Pe lângă impozitul vehiculelor pe care le dețin, există și alte obligații financiare ce trebuie respectate, mai precis taxele de drum aferente țărilor pe care le tranzitează mașinile. Acestea se percep fie pentru perioade de timp (vinietă), fie pentru distanța parcursă.

În Ungaria, taxa rutieră HU-GO este obligatorie pentru toate autovehiculele cu greutate de peste 3.5 tone. Plata acesteia este direct proporțională cu distanța parcursă și depinde de tipul de drum tranzitat (autostradă, drum național) sau de clasa de emisie CO2 a vehiculului.
În prezent există două modalități de plată a acestor taxe: dotarea mașinilor cu aparate OBU (On Board Unit)
cu ajutorul tichetelor de drum, ce pot fi achiziționate online sau de la punctele de vânzare de la frontieră sau benzinării. 

CE ESTE OBU?

Un sistem On Board Unit comunică pe unde călătorește vehiculul, iar pe baza acestor informații, taxa este plătită în mod automat. Acesta reprezintă o modalitate sigură cu ajutorul căreia pot fi evitate amenzile și pentru care nu trebuie consumate resurse suplimentare. Cu ajutorul OBU, utilizatorii se pot conecta cu ușurință la sistemul de taxare electronică HU-GO.


CARE SUNT AVANTAJELE FOLOSIRII UNUI SISTEM DE MONITORIZARE PENTRU PLATA TAXELOR RUTIERE?

Un sistem de monitorizare poate fi o alternativă ergonomică ce va simplifica procesele managerilor de flote. Informațiile referitoare la tipurile de drum parcurse sunt înregistrate în timp real de aceste dispozitive de monitorizare și distribuite autorităților competente. Sistemele de ticketing vor calcula costurile, iar acestea vor fi plătite direct din contul utilizatorilor.
Veți putea opta pentru orice traseu, fără a fi nevoiți să vă planificați dinainte rutele. Plățile se fac automat de pe card și pot fi urmărite cu ușurință de către managerii de flote.
Veți economisi timp prețios, adesea irosit prin cumpărarea biletelor cu rută fixă. 

Mobirise Website Builder


CU AJUTORUL UNUI DISPOZITIV OBU VEȚI PUTEA:


-Înregistra ruta și plata automată a taxelor rutiere. Datele autovehiculelor rămân astfel salvate și se trimit automat către autoritățile maghiare.
-Monitoriza permanent echipamentele și secțiunile de drum parcurse.
-Primi notificări automate prin SMS sau e-mail pentru alimentări de cont.
-Avea flexibilitatea schimbării traseului fără a depinde de taxele rutiere.